Jumppakuulan käyttö


Venus jumppakuulalla lantionpohjan lihasten tunnistaminen on helppoa ja harjoituksissa käytetään automaattisesti oikeita lihaksia. Jumppakuulalla tehdyt harjoitteet ovat myös apuvälineettömään harjoitteluun verrattuna tehokkaampia.

Jumppakuulalla harjoitellaan pitämällä kuulaa emättimessä emättimen ja peräaukon ympärillä olevia lantionpohjan lihaksia käyttäen. Kuula asetetaan emättimeen niin, että vain narun pää on ulkona – narun avulla kuulan paikalleen asettaminen ja poistaminen on helppoa. Kuulien paikoilleen asettamista voidaan helpottaa käyttämällä vesiliukoista liukastusgeeliä.

Jos kuulaa on vaikea pitää emättimessä seisten, harjoittelu voidaan aloittaa selinmakuulla. Harjoitusten avulla lantionpohjan lihakset kiinteytyvät ja niiden kestävyys kasvaa. Harjoitukset voi yhdistää osaksi päivärutiineja; kuula on äänetön, joten sen käyttö on täysin huomaamatonta. Jumppakuulaa voi pitää emättimessä muutamasta minuutista tuntiinkin.

Jumppakuula pestään aina käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja miedolla saippualiuoksella. Jokaisen Venus jumppakuulan mukana tulee harjoitusohjeet sekä hoito- ja pesuohjeet.


Lantionpohjan lihasten harjoittelu on tärkeää kaiken ikäisille naisille.